Alpin stil

”Jaha, nu har vi iallafall klättrat i ihållande snöfall också”. Johans kommentar summerar ganska bra dagens klättringsutflykt. Enligt SMHI,TV4-vädret,SVT och den lokala väderrapporten på jobbet så skulle det snöa under hela dagen men så fort det var uppehåll mer än 5 minuter vid lunchtid beslöt vi oss för att trotsa alla pessimistiska meterologer och ge oss ut till Enköpingsvägen för en stilfull länkning av Daniels överhäng/King Louie 7a.

Samtidigt som vi traditionsenligt slukade kaffe på Shell vid Nåsten började tunna,tunna snöflingor singla ner från himlen. I det här läget slog självbedrägeriet till med full kraft och vi konstaterade lugnt att fronten nog var på väg förbi. Fronten skulle dock visa sig vara tämligen stationär med centrum över vårt tänkta mål.
Julkänsla
Väl på plats startade en två timmars förnedring där vi kritade,borstade och klättrade som galningar utan att göra framsteg samtidigt som snön yrde. Till slut fick vi se oss besegrade och gå hem med nästa-gång-mantrat hamrande i huvudet.
Misslyckad klätterdag? Icke! Trots riktigt,riktigt dåligt väder och trots oavslutade affärer så var det extremt skönt att komma ut i skogen. Om vi i lördags tog poäng i klättrar-inte-bara-i-solsken-klubben så är vi nog invalda i styrelsen efter idag och det finns ju som känt inget dåligt väder… bara isbarksbeklädda urtoppningar.
Bilder hittar ni här.