Arbetarklass

Igår var första Maj, högtidsdag numero uno för den svenska arbetarrörelsen. Under hela förra seklet har svetsare och rallare kämpat för att nå dit vi är idag och ett av resultaten är instiftandet av en dag där alla arbetare får göra exakt det de gillar bäst, dvs slippa arbeta. Eftersom Klätterbilder givetvis vill hedra detta mångåriga arbete så gjorde vi det vi i normalfallet inte brukar göra: utsatte oss för en heldag med kroppsarbete. En heldag med kroppsarbete i Källberga.

Först blev det lite härlig uppvärmning på Hästarsletraversen och Allakazham. Efter det här var det dags för upprensningsaktion -08 där lite gamla Källbergaprojekt skulle rivas av. Överst på listan var Kashmir SS som Johan hade som sista att-göra från i höstas. Ni märker att jag skriver i imperfekt vilket ju innebär att han satte den. Nice one. Under tiden som Johan jobbade på Kashmir passade jag på att förnedra Pascha SS som förnedrat mig åtskilliga gånger, hämden är ljuv och ljuvast är dagsflash.

Johan sänder Kashmir ss

Nu kände vi oss barska nog för lite nytt, en tur på Dynamische Doppelpack 6c+. Mycket klättring för pengarna och det är ju alltid skoj, nackdelen med mycket klättring för pengarna är mycket luft under fötterna. Som grundregel när jag bouldrar vill jag inte hinna veva armarna ett helt varv i luften medans jag faller. Fint problem och återbesök med lite fler paddor.

Dynamische doppelpack


För mycket nytt på en gång är aldrig nyttigt så åter till upprensningen. Deliberation 6c+ har jag nog ungefär 50-60 försök på.Minst. Men helt plötsligt var den sista slopiga pinchen för högerhanden som ett helt nytt grepp. Det var bara att suga tag, slänga upp en häl och toppa ur.Tack för den! Vidare till Leguan 6b+ som jag skrikit sandbag om vid varje försök. En tå istället för en häl på rätt ställe och bestigningen var ett faktum. Dock tycker jag fortfarande den är lite halvstyv som 6b+, men jag är inte jättelång så…
Medan det här begav sig jobbade Johan på Durchfall im gesicht 6c+. En barsk 6c+ får man nog tillägga. Startmovet går inte direkt av för hackor men Johan satte det ett flertal gånger för att sedan jobba runt lite med olika beta. Iofs skulle man ju kunna svingstarta men då tycker till och med jag att hela charmen faller bort. Dessutom satte jag aldrig det förbannade movet vilket skulle spä på känslan av loser om man svingade istället.
Jaha, vad göra nu? Johan cruisade Shadow SS mest för att det är skönt att cruisa. Sen blev det Subway 7a. En ganska tung 7:a tycker jag, alltså inte en tung 7a utan en tung 7:a. Jag kanske missar något men bara startmovet är en festival i mustighet och axelsmärtor och den tar inte direkt slut efter det. Avslutningsvis nötte vi en del på Svalan 6c, dock hamnade vi i den inte helt ovanliga situationen att när betan väl var klar, var också armarna det. Hemfärd!

Johan kopplar på cruisecontrol


Här är resten av bilderna.
Och nu till något helt annat:
Joel Alme. Jag kan inte riktigt gå i god för det eftersom jag inte lyssnat superuppmärksamt så många gånger men om CRB säger att det är bra brukar det vara det. Det är som ett tips från Andres Lokko, fast trovärdigt.
Några musikaliska bitar från Joel

4 svar på ”Arbetarklass”

  1. Äntligen lite mer än klättring! Joel Alme, riktigt finfint! Ladda ner omedelbums! Fast CRB? Hm? Du menar allvar att du läser hans usla artiklar?

  2. Eller jaha, du hade laddat ner? Bara inte lyssnat så mycket? Nu är jag med. Äh, nu börjar det här bli förvirrat. Nu ska jag inte spamma dej mer. Ha det fett. Och hälsa sambo och hund!

Kommentarer är stängda.