Att fatta ett beslut.

Nytt år, nya beslut. En av förra årets hetaste debatter var huruvida SKF gjorde ett bra jobb eller inte och om man fick valuta för sina pengar. Debatten var klart underhållande och till sin karaktär inte helt olik ett gammalt hederligt korståg. Så vad innebär medlemskapet i SKF? Efter en snabb titt på förbundets hemsida kan man begränsa det hela till två saker, förutsatt att man rensar bort allt som har med scoutledarintresse och tävling att göra. Försäkring och tidningen Bergsport.

Tidningen Bergsport är en tidning av medlemmarna, för medlemmarna. Det märks. Det verkar dessutom som om alpin- och tradklättrare är överrepresenterade bland de lite mer skrivkunniga i förbundet. Resultatet blir en markant slagsida i tidningen. Jag vet inte om jag inbillar mig men visst måste väl antalet bouldrare och sportklättrare vara numerärt överlägset antalet expeditionsklättrare? Detta borde slå igenom tydligare i tidningen. En vid det här laget klassisk recension hittar man här. Tidningen ges ut fyra gånger per år, vilket i praktiken innebär att man hunnit glömma att det var något man fick när nya nummret kommer. De senaste nummren har haft svårt att hålla sig ifrån pappersinsamlingen längre än morgontidningen. Något att betala för? Nej.
Försäkringen då? Bra att ha när man bryter ett ben eller två utanför fäderneslandet? Ett alternativ om man reser inom EU är det snajdiga europeiska sjukförsäkringskortet. Låter fint va? Glamour a la försäkringskassan hittar du mer info om här. Det hela innebär att om du behöver sjukvård så får du det till samma pris som landets egna medborgare. Det kan i vissa länder innebära att det är helt gratis med läkarbesök. I och för sig så kommer du med största sannolikhet inte få ersättning för dina sönderklippta Pranabyxor.

Så här glad blir du med Europiska sjukförsäkringskortet.

Så det blir nog inget medlemskap i förbundet i år. Jag chansar på att jag inte behöver invaliditets- eller dödsfallsersättning just det här ickealpina klätteråret. Kalla mig optimist.
Senaste nytt är att 8a.nu börjar nischa sig mot klättringskidsen. Döp om din favoritklättrare till en Disney-figur känns väldigt fräscht och kreativt. Tyvärr kommer den här idén väldigt olägligt eftersom jag hade planerat ett längre inlägg om hur onödigt mycket skit 8a får stå ut med. Nu får jag väl helt enkelt skriva om något annat. En kul idé som får det att kittla i kapitalisttarmen är möjligheten att köpa aktier i 8a.nu AB. Innebär det här en öppning för hostile take-over? Vem blir Gordon Gekko i det här dramat? Räknas det som en sell-out mot klättervärlden? Är klättervärlden indie? Många frågor, svaren lär dröja.