Baby, light my boulder

”location. light. composition. moment.” så skriver fotografen Keith Ladzinski som ett mantra på sin hemsida. En liten upplysning om vad han upplever som signifikativt för en bra bild antar jag. När man bläddrar igenom Keiths portfolio inser man genast vilken skicklig fotograf han är, och bilderna är sannerligen imponerande. 

Men en sak som slår mig, i min ständiga skepsis mot amerikaner, är hur putsat och snyggt allting är. Majoriteten av bilderna är mer snygga än engagerande. Ladzinski har fotograferat för flera av de största klättertidningarna, och visst andas nästan allt han visar förstasidesstoff. För det är det här vi vill ha, eller? Färgglada t-shirts och blixtljus.
Snyggt
Personligen skulle jag gärna se en professionell fotograf med en mer dokumentär känsla i sitt fotograferande gå loss på sporten. Panikslagna blickar, folk som åker i paddorna så att det dammar om det, gryniga och skitiga bilder. Bilder som får en sugen på att klättra, inte sugen på att läsa klättertidningar.
Nu får det vara slutgnällt för den här gången. Här kommer lite fler fototips, och ja allt är snyggt.
Sen kan man ju alltid lyssna på Hot Chips nya:

2 svar på ”Baby, light my boulder”

 1. Just want to say what a great blog you got here!
  I’ve been around for quite a lot of time, but finally decided to show my appreciation of your work!

  Thumbs up, and keep it going!

  Cheers
  Christian, iwspo.net

 2. Thanks!

  Right now the pace is quite slow but hopefully I’ll get around to taking some new pictures soon. Also have some plans on a videoproject for the summer, so keep stopping by!

Kommentarer är stängda.