Desperation

Ibland måste man bara klättra ute oavsett väder. Igår var en sådan dag. Man kan säga att vi plockade en del poäng i vi-klättrar-inte-bara-i-solsken-klubben. Focksta var platsen och dagen inleddes med ett lätt snöfall medans vi promenerade upp till dagens första problem ,slavskeppet 6c+, som jag jobbat på vid ett tidigare besök. Ungefär en halvtimmes preppande av greppen innan jag hasade ner till sittstarten och drog till. Dagsflash. Nästan lite snopet men mycket trevligt. Johan gjorde två starka försök men beslut sig för att spara hud till andra problem.

Slavskeppet 6c+
Med äppelrosiga kinder och raska steg tog vi oss sedan bort till En fråga om balans 7b som jag med min extremt gedigna Fockstakunskap utnämner till finast i skogen. Nu dök dessutom Västerås-Patrik och Västerås-Tommy upp för att klämma lite på samma problem. En trevlig session och alla enades om att problemet kvalade in i kategorin ”mycket fint”. Jag lyckades äntligen sätta det som jag trodde var svåraste movet för att upptäcka att det var det näst svåraste movet. Återbesök garanterat. Patrik var annars den som var närmast med alla move utom det sista till kanten avklarade.
Nästan hemma
På vägen hem blev det en sväng inom Daniels överhäng 7a på enköpingsvägen, ett perfekt stopp på väg till/från Uppsala och problemet i sig måste absolut vara ett av Uppsalas finaste. Det var premiär för både mig och Johan men efter lite betabrainstormande så var alla moven avklarade, tyvärr fanns det varken tid eller ork till att knyta ihop säcken denna gång. Ytterligare ett garanterat återbesök.
Johan på Daniels överhäng 7a
 
Lite fler bilder hittar ni här.

3 svar på ”Desperation”

 1. Så det är du som har passaten? Var ute själv, Toyotan framför. Dåligt med framgång, men vi rensade fram diverse grejer som klart kommer tävla om finaste-problemet-i-skogen-priset.
  Dels på storstenen i kaoset, dels på några block i skogen bakom Candyman, vilken jag för övrigt håller för bra mycket finare än EFOB.

  -Tväråna

 2. Nope… Johans bmw är vår boulderbil men vi stack vidare till enköpingsvägen ganska tidigt så du missade nog oss.

  Låter mycket intressant med de nya problemen, postas på BIMBO antar jag? Får se när nästa tur blir, efter påsk ser det ut som.

  /Johan (vi är två Johan… förvirrande)

 3. Ja, då var det väl västeråsarna då.

  Nya problem kommer på bimbo såklart, om den kommer upp igen nångång.
  Lycka till idag. Ska också ta och utforska enköpingsvägen nån gång.

  – AT

Kommentarer är stängda.