Fashionista

Äntligen! Dave Macleod har efter ihärdig lobbyverksamhet lyckats övertala Mountain equipment att börja sälja sina pro team t-shirts till kreti och pleti. Eftersom Klätterbilder gillar samma typ av annorlunda saker som alla andra har jag nu i sällskap med uppskattningsvis 27,2% av de brittiska öarnas klätterbefolkning beställt ett ex. Mest gör jag väl det för att stödja Macleod som förhoppningsvis får ut en slant av det hela. T-shirten finns tillgänglig i färgen ”jävligt röd” och funkar alltså inte bara som skrikig färgklick i skogen utan också som en sympatimarkör när det gäller frihetskampen i Burma och dessutom som ett starkt politiskt ställningstagande mot planerna på att bygga en galleria vid Odenplan. Alla goda ting är tre. Nu är frågan om jag även skall införskaffa en färgkoordinerad mössa som jag kan ha på mig när jag halkar runt på någon 6b+ i Focksta.

Dave är också emot planerna på en galleria vid Odenplan. Foto: Claire Macleod
Vidare på temat mode skall vi nu prata vikt. Inom klättring så är det tämligen betydelsefullt med en god vikt-styrke balans. Jag blev lite nöjd när jag häromdagen kunde konstatera att jag biffat på mig hela två kilo sedan senaste invägning, dock gick det snabbt över i besvikelse då jag insåg att det gick helt stick i stäv med min årsplan att bara öka fingerstyrkan utan att lägga på mer vikt. Det skulle väl iofs rent teoretiskt kunna vara två kilo senor och brosk men då skulle jag nog kvalificera som kandidat till Elefantmannen -08.
Dave Macleod är en personlig favorit, dels för att han klättrar hårt och dels för hans lite träiga elitidrottarinställning till klättring.På temat vikt har han skrivit en del tänkvärt här, här och här. Det hela kan väl sammanfattas som att man skall sikta på ett BMI i paritet med ett franskt rödvinsfyllo i 56-årsåldern med galopperande levercirros. Detta får mig osökt att tänka på den underbara franska forskarrapport som konstaterade att om man dricker MINST en flaska rödvin om dagen så klarar man sig helt från hjärt- kärlsjukdomar. Hur går det ihop? Grunna på den.
Eftersom jag inte vill ha några hetsbantingar på mitt samvete visar jag en bild på en stolt britt. Hans BMI är högre än ditt och han klättrar mycket hårdare än dig.
Gissa mannen, bild från planetfear
I eftermiddag blir det Källberga, Uppsalas pedikyrsäkraste område. Det skall bli trevligt. Förhoppningsvis kommer Durschfall ge med sig.
Skall ni göra något annat än att klättra kan ni lyssna på det här:
Låter lite Artic Monkey om det hela men det är ju samma sångare så.

3 svar på ”Fashionista”

  1. Är väl John Dunne. Men ser inte han och Johnny Dawes typ likadana ut?

    Man kanske ska ge akt mer på detta med en flaska vin om dagen? Verkar som ett trevligt sätt att uppnå en god balans mellan vikt/styrka. Är väl ungefär det intaget man har på klätterresor och då klättras det ju oftast på rätt bra.

  2. John Dunne. Enda killen som väger tre siffrigt och klättrar förjävla hårt.

  3. Jo de är ganska lika… framförallt är kanske inte klättring den första sport man tänker på när man ser dem. Grymma är de båda två!

Kommentarer är stängda.