Friluftsdag

Lördag. Focksta. Brutna moln på 1200 fot och en frisk eller snarare svinkall vind.

Samma laguppställning som förra Lördagen minus Johan som blivit utsatt för den människorättsvidriga företeelse som är nattjobb och tvingades ligga hemma i chocktillstånd. Samling i Uppsala vid 10 på morgonen till allas förtjusning, i bilen på vägen ut sprudlade det av energi och alla var rörande överens om att morgonstund har guld i mun (reds. tolkning).

Focksta klockan 10:17
 
Klättring tog vid, först vid ett par block bakom Ahlgrensblocket som bjöd på fina lätta problem och fina lite mindre lätta problem. I den senare kategorin kan jag varmt rekommendera Död mans hand. En underbar kombination av crimpar, höga fotsättningar och smärtsamma grepp. Precis, du läste rätt. Det är inte crimparna som är smärtsamma… nej,nej,nej. Problemet bjuder på en trefingerspocket med ett litet bonushål för tummen. Greppet är lite av karaktären bra men smärtsamt och varje gång man släpper det strålar det av smärta från toppen av långfingret till handflatan. Fast på ett bra sätt.
Efter lite blandat smått och gott drog vi vidare till Billybob, mycket trevligt problem vars urtoppning stod för dagens adrenalinrusch.
Gissa djuret! Bild: Magnus C
 
Sen blev det lite Guldmagistern innan vi gick vidare till Prins Valiant för slopecrimpning tillsammans med ett gäng från Stockholm. Stefan demonstrerade hur man cruisar problemet medan majoriteten av oss andra klagade på crimpens kvalité och dividerade om var man skulle ta den.
Prins Valiant SS
Dagen avslutades med en vända på Katolsk hemvändare, borstning av en slopig ramp och några försök på Ultramagnetic. Mycket skog för pengarna även denna gång.
 
Lite fler bilder hittar man här och som vanligt, kör ni slideshow välj bort ”Embiggen small things…”.
 
Jag kan dessutom varmt rekommendera Magnus C:s bilder, dels från samma session och dessutom lite äldre bilder. Bilderna hittar ni här.
Edit: Bläddrade i nya Uppsalaföraren för första gången igår. Snygg och bra lyder den djuplodande recensionen. Alla måste köpa!