Fyndig rubrik som på ett genialt sätt knyter an till texten

Ut i skogen igen, skogen med modifikation för det var Källberga som gällde. Uppsalas pittoreskaste område som trots ringa storlek har många riktigt fina problem att bjuda på.Fortfarande blir man lika glad när man kommer ut och lägger handen på stenen och känner den släta, kristallfria ytan mot huden.

Traditionsenlig uppvärmning på Hästarsle och Thottbot, klättermässigt pinsamt dåligt för min del vilket Johan aka ”Mr smooth” inte var sen att påpeka. Yvig uppvärmning brukar betyda fokuserad klättring på hårda problem försöker jag övertyga mig själv. Raskt bort till Durschfall. Mycket malande men inte mycket framsteg. Sandbag är den tanke som ekar i bakhuvudet hela tiden men som stoltheten hindrar mig från att säga rakt ut.
Johan värmer upp
Ordentligt varma i kläderna var det dags för dagens flashbattle: Simulacrum 6b+. Klunsning avklarad och jag sätter mig i startposition. Nu jävlar. Lätt flash. Johans tur. Startmovet sitter som en smäck och halvvägs till toppen överväger jag om jag skall börja psyka lite, ett våldsamt brott mot battlelagarna. Lyckas hålla munnen stängd tills jag får ur mig ett halvhjärtat ”bra jobbat” efter urtoppning. Oavgjort och fortfarande fördel Johan i statistiken.
Flashbattle
Next stop Subway. In i vindtunneln som håller en fin sval temperatur som påminner som tidig vår eller annalkande höst. Lite växelbruk mellan Subway och Svalan tar vid, Johan lyckas sätta det långa movet på Svalan för första gången. Själv lyckas jag sätta Subway efter att laddat om efter en kycklingvinge i väggen på första ”urtoppningen”.Det bor en liten inkvisitor i oss alla.
Tväråna, Grim och Magnus dyker också upp. De bjuder på bra beta på Durschfall vilket innebär bästa presset till dags dato, kanske är den 6c+ ändå. Lite gemensamt klättrande på Durschfall och Leguan, båda riktigt fina problem. Johan fick sätta Leguan också.Klämmer även lite på starten till The Great Hassel. Känns hård. Riktigt hård. Superfin linje, som man i princip kan stå rakt framför utan att se. Kanske något att sätta upp på long-term-goals-listan.
Magnus klättrar
 
Övriga bilder här.
Nu till ett helt nytt kapitel i Klätterbilders historia. För att hedra minnet av Eadweard Muybridge breddar vi nu utbudet med lite rörliga bilder. Det hela är väldigt mycket på experimentstadiet och tanken är att vi framgent skall bjuda på många klipp som visar problem i Uppsalaområdet som vi tycker är fina,roliga,hårda eller utmärkande på något annat sätt. Som traditionen bjuder så handlar det om handhållet i usel kvalité med befintligt ljus. En del säger skräp, jag säger dogma.
Först, en liten tur på Leguan 6b+.
 
Lite extrapoäng för trädtouchen på toppen eller?
Nästa problem är Johans favoritcruising Shadow ss 6b.
 
Och sist men inte minst kommer här ett av de inte så lyckade försöken på Subway 7a
 
Om någon undrar så: Ja, sista greppet är enormt och nej man skall inte falla där.

3 svar på ”Fyndig rubrik som på ett genialt sätt knyter an till texten”

  1. Durchfallsdebatten fortsätter….

    Hur såg det ut för Tvär och Grim på The Great Hassel?

  2. Vet inte… jag gick innan de kommit igång ordentligt, då hade bara Grim känt lite på första movet till pinchen och Magnus satt första movet.

    Jo Anders hojtade knälås till mig men efter att floppat foten 3 ggr på raken kände jag att ett amerikadrag fick funka istället.

Kommentarer är stängda.