Gör det ont om jag trycker här?

Klätterbilder har fått upp ångan och fortsätter förse cyberrymden med redundant information. Eftersom bloggen, precis som DN, är oberoende liberal skall vi nu jobba lite aktivt mot fördomar och berömma något amerikanskt.

Senaste nummret av Rock & Ice ,”The health issue”, är intressant läsning. Tidningen tar upp sådana aspekter av klättring som: näring, vila, stretching, olika anti-inflammatoriska mediciner, de vanligaste skadorna etc etc. Med andra ord allt som behövs för att leka doktor. En hel del intressant läsning, dessutom ett stort uppslag om klättring på Mallorca vilket känns som en smidig destination för oss svenskar.

Hälsa!

Eftersom det känns jobbigt att vara helt positiv till något amerikanskt så öppnar vi för lite sågning genom att applicera ett politiskt korrekt genusperspektiv på tidningen. Givetvis är det så att stretchingtipsen presenteras av ett styck kvinna i pastellfärgad topp, eftersom vi alla vet att ingen riktig karl skulle få för sig att stretcha. Tipsen om styrketräning demonstreras då följdaktligen av en man eftersom det inte finns några starka kvinnliga klättrare. Det är kul med könsroller.