Höstmys

Efter flera månaders frånvaro var det igår äntligen dags för Klätterbilder att ge sig ut på lite friluftsliv på landsbygden kring Uppsala.Dagens första anhalt blev Focksta där det dock var tvärstopp. Team rednecks i sina orangea lagtröjor skulle ut och dricka punsch och skadeskjuta djur. Deras rekommendation var: ”Gå inte ut i skogen”, självinsikt at it’s finest. Jag och Johan tittar på varandra, tittar i föraren, tittar på den trebenta hunden som hoppar förbi. Någonstans i fjärran hörs banjo. Ok inget Focksta, rivstart mot Fiby.

Väl på plats strålar solen och vi ger oss på lite gamla godingar som Bananbänken, Diablo, En liten bagatell. Trevlig klättring och skönt väder. Vad mer kan man begära.

Solen skiner alltid i Fiby

För ett par dagar sedan visade TBS bilder på Campusblocket. Minst sagt inbjudande. Så det fick bli nästa stopp. På plats var redan Anders,Grim och Magnus i full fart med klättring och rensning. Blocket bjöd på ett par riktigt fina linjer och en insikt i hur det egna psyket fungerar vilket alltid är intressant. Jag klättrade på någon elimineringslinje (vilket egentligen är mot mina principer men den var fin så) och när jag väl toppade ur efter ett antal försök kom tanken som en blixt: ”Shit den här var ju soft graderad”. Sen insåg jag att jag inte hade en aning om vilken grad den hade. Ibland är man för snabb för sitt eget bästa. Jag kommer dock hålla kvar vid åsikten att den är soft, oavsett vad graden är. Enklast så.

Anders på campusproblem

Elimineringen blev gjord, sen klättrade vi ett kort men underhållande campusproblem, kände lite på en mustig catch som var… mustig. En highball och en slabb blev också klättrade, slabben gjorde jag själv ett försök på men fick rejält med stryk, vilket jag förtjänade efter att ha hökat på toppen av blocket medan de andra borstade och kritade. All den där karman.

På det hela taget ett helt underbart block, nästa gång skall catchen sitta och så blir det fint att få crimpa loss lite på den snygga linjen på baksidan av blocket.

Anders på något hårt

Mer bilder hittar ni här. Om ni kör slideshow så välj bort defaulten med ”Embiggen small things…” annars ser bilderna ut som skit.

9 svar på ”Höstmys”

 1. Fina bilder som vanligt, särskilt krimpbilden på slutet.
  I brist på bimbo rapporterar jag här att hälkroksproblemet ska heta ”athletics”. Konstnärligt utövande av en kraftsport blir lite långt.

  -at

 2. I brist på bimbo kräver jag här mer information om vad ni egentligen utfört för stordåd. Namn, grader och beskrivningar tack. Gjorde ni alltså den finfina höga slabben? Hälkroksproblemet – va e d? Uteslutningsproblemet gissar jag e sittstarten till höger om mäktiga catchproblemet men utan kanten? (kom ihåg att det är Steklund som ska äras för det problemet och inte jag, jag kom inte ens upp).

  //Sydde

 3. …varför har förresten Anders fötterna på väggen? Det är ju ett campusproblem! Båda moven!

  /FS

 4. Alrighty… Magnus gjorde slabben, Anders hälkroksproblem är jag inte hundra på om han menar eliminationen till höger om catchen eller den highball Magnus står i startposition för på bilderna. Båda gjorda iallafall. Med häl vill jag minnas. Eller var det tå på ena? Det är skit att minnas beta i efterhand.

  Anders fotarbete får han försvara själv dock vill jag minnas att ordet ”nymodigheter” användes i något betasammanhang.

  Johan

 5. Ok
  Athletics är en flerstjärnig grej mellan slabben och campusen. Starta på stenen hängande i en slopig hylla. Så småningom kan en vacker Lundahlsk hälkrok användas.
  Nu väntar den riktiga högbollen på hörnet.
  Fötterna så. De är på eftersom jag försöker mig på campusstartmovet – matcha – på med fot – ryck upp höger på väggen. Juggen eliminerad alltså.
  När det gäller nymodigheter vill jag bara säga att Johan gjorde Sydstekens elimination på ett stillöst ungdomligt vis. Tweak ingår inte!

 6. Jag förstår. Bra gjort Magnus! Jon och Stefan som provade slabben när vi var där såg ut att ha det jobbigt.

  Anders – det är ok att använda fötterna.

  //Syd

 7. Stillös? Tweak är det nya svarta! Väldigt crossover.

  Men man skall ju ha respekt för traditionerna, nästa gång blir det med jamhandske och knälås.

  Johan

 8. Oj, här har man missat att det har hänt saker.

  Finns det namn och grad på problemen?

  Den ”mustiga” catchen klättrade jag för ett tag sedan och får den något generösa graden 7c. 2,5 stjärnor. Namn?

  Crell föreslog Kingdom of Choss efter min dåliga rensning på toppareten. Förtjänar att borstas lite bättre.

  Namn: En mustig sak

  /jon

Kommentarer är stängda.