Lappkast

Tanken var att det skulle bli lite skogsliv i Focksta idag. Kaffe, bouldering och granbarr. Det blir sällan som man har tänkt sig. Olika omständigheter, framförallt väder, hindrade de ursprungliga planerna. Jaha, vad göra? Inomhuspass? Icke! Så efter att ha tankat upp på cappucino och ambience-pop började vädersituationen ordna upp sig i Stockholm och istället för Focksta blev det Stockholmspremiär för min del.

Skog = fin,rogivande
Så vart åker man i Stockholm då? En snabb internetrunda och otaliga bilder på väggar med graffiti senare bestämde jag mig för Houdini 7b på Långholmen. Ett problem jag kollat in vid en promenad för ett par månader sedan. Efter att nyligen ha läst den här tråden tog jag på finaste indianmockasinerna för att smyga upp till blocket. Väl framme kände jag hur surgubben inom mig började vakna till liv, det är minst sagt en beskedlig promenad till blocket och hur man inte bara tänkt tanken utan också gått från tanke till handling och kört bil hela vägen fram till blocket är helt verklighetsfrämmande för mig. Visst, om blocket låg inuti en hangar i ett industriområde i Västberga så förstår jag att man kan förväxla det med ett inomhusgym. Men ärligt talat. Boulderinkvisitionen dömer den skyldige att gå anmarchen till Little Player i Nåsten 10 ggr tur och retur.
Stad = Stressig, boulderfientlig
Väl framme konstaterar jag att blocket är torrt som fnöske och en skön samt förvånansvärt lyckad session rullar igång. Problemet är minst sagt mustigt och maskulint på ett väldigt inomhusigt sätt. Hårda moves på bra grepp. Väldigt skoj. Startcatchen sätter jag ganska snabbt och sedan är det lite betaprovande som tar vid tills rygg och axlar mjuknar. Det är dessutom lätt att hålla en låg profil, av alla hundrastare/motionärer som går förbi är det i princip ingen som ens ser att man är där och klättrar.
Startposition
På det hela taget en trevlig Stockholmspremiär även om jag saknar skogen. En annan detalj är att man känner sig som ett UFO när man i full friluftsmundering med ett styck padda över axeln kliver på linje 4, men strunt samma, allt är bättre än att ge upp och köra inomhus.
Dagens skönaste kommentar kom från lilla dagistjejen som rymt från sin grupp och dök upp precis när jag vek upp paddan: ”Skall du sova här?”
Några bilder till hittar man här.

2 svar på ”Lappkast”

  1. Har sent om sider hittat till ”Klätterbilder”. Vill bara tacka för en bra, och ofta underhållande blogg! (Har inte fått mycket gjort på jobbet eftersom jag var tvungen att uppdatera mig på hela bloggen – tack för det!)

    Fina bilder också. Kan du inte ladda upp några även på Bimbo? De som visar problemen i Uppsala på ett bra sätt alltså.

    Keep it up!

Kommentarer är stängda.