Miljöombyte

Påsken står för dörren och med den fyra dagars ledighet. För min del blir det en tur ner till det förlovande landskapet i söder, även känt som skåne. Inte en renodlad klätterresa till Kjuge utan mer en social tillställning av familjekaraktär, dock har jag lite förhoppningar om att dra igång ett av projekten på min att-göra-lista: Kusin Vitamin 7b+

Problemet ligger inte riktigt i Kjuge utan på Hultastenen, stragetiskt placerad ungefär 10 minuter från föräldrahemmet. Här kan ni se ett styck fransman i moderiktig mössa krossa problemet. Fransmannen är Tony Lamiche och filmen kommer via Kjuge.nu
6a Hultastenen, Bild: Tony Lamiche
Problemet (inte problemet på bilden) är sittstarten till Krakel spektakel som jag gjorde i fjol, en underbar historia med perfekt balans mellan styrka och… tja balans. 7a+ säger föraren, så det skulle väl handla om ungefär 6c+/7a med Uppsalamått mätt. Rekommenderas varmt!
Ett ämne som alltid är underhållande är beta. Beta är något man oftast får när man inte vill ha, och om man faktiskt vill ha så funkar den aldrig. Detta får tjäna som presentation av veckans gästbloggare: Tommy ”in i kaklet” Söderberg. Tommy bjuder nu på finbeta till King Louie 7a, senaste Uppsalafavoriten. Betan justerar graden till ungefär 7c.
Nu blev det mycket enklare va?
Är ni med? Då kör vi. VH pinch, HH pinch, fötterna på stegen till vänster. HH lång catch till bra grepp i taket alt. via dålig pinch. HF till bra steg åt höger. Matcha greppet. HH via sloper till bra list. VF i väggen rakt framför dig. HF längst ut på kanten. VH till pinch. HF i väggen rakt framför, VF till catchgreppet i början. Korsa med VH till jug. Flytta upp fötterna och dra till kanten med VH. Floppa kanten eftersom den är täckt med snö. Frågetecken? Bra! Lycka till!
Tack Tommy! 
Som avrundning bollar jag vidare ett musiktips som jag fick i helgen. Franska M83 kör lite skön electro. Gruppen är från Antibes och om ni har vägarna förbi borde ni kolla in restaurangen Le Comptoir de la Tourraque. Kanske till och med äta där samtidigt som ni lyssnar på M83. Nu kasar vi lite väl långt ifrån klättringen så vi bryter där. M83!
Before the dawn heals us