Seratoninchock

Focksta igen. Dagens uppvärmning blev ett av de få projekt som Johan hade kvar sedan hösten, nämligen Slavskeppet 6c+. Efter lite betamalande och en avslappningsrunda som bestod i att lokalisera Ultramagnetic, tänka tanken ”shit det är ett långt drag” och gå tillbaks igen så var energin på topp och Johan visade var skåpet skall stå. Med slappar som ekade i hela skogen matade han sig upp för problemet distinkt och elegant. Fin dagsförsta.
Tick!

Precis nedanför Slavskeppet ligger nya Prins Valiant 7b som blev nästa besök. En slopig ramp som för tankarna till Deliberation i Källberga leder upp till en lång, mustig catch som ingen av oss lyckades sätta trots ivriga försök. Johan gick över till att känna lite på en 7a-arete på samma block och fortsatte sedan neråt i gradskalan med Slappedislapp 6c som dock fick se sig obesegrad.
Inget Fockstabesök utan EFOB och nu var det dags för uppskattningsvis 6:e rundan på problemet. Men denna gången var det inget snack. Redan första försöket var jag uppe och slog på kanten, andra försöket satt den. Jag brukar inte föra så mycket oväsen när jag klättrar, jag skulle till och med kunna hävda att jag sätter lite prestige i att vara tyst men när kanten satt som limmad i handen exploderade två månaders frustration i ett primalskrik som skulle få Sharma att rodna. Kul och ticken var väldigt bra för seratoninbalansen.
Sen gick vi loss på det övriga blocket har att erbjuda. Johan nötte på Boy in a box 6c+ och hade flera bra försök, själv lyckades jag göra den med orginalbetan vilket är en riktigt rolig variant. Därefter gav jag mig på en sittstart till EFOB. En fråga om skitnödighet skulle kunna vara ett bra problemnamn med tanke på hur mycket den tillför orginalet men jag fick iallafall låsa av ordentligt på två crimpar och det är ju alltid skoj. Sen bar det av till Enköpingsvägen.
King Louie 7a, ytterligare en gång får jag förbanna att jag inte kommer hit med pigga armar. Detta är nog ett av de problem som snabbast kan tömma mig på energi. Första försöket känns starkt som bara den, andra försöket är lite halvdesperat och vid tredje känns kroppen som en urvriden trasa. Sen blev det en sväng på Latino Lover för att kräma ur det sista nypet innan hemfärd. Länkade upp till den slopiga hyllan innan toppen men där var det stopp. Värt ett återbesök.
Nu blir det vila/inomhus en vecka innan Skåne-extravaganza i Kjuge till helgen.