Sommarassociationer

Ett litet inlägg kan man ju alltid skriva, inte något långrandigt och inget om några nya klätterbedrifter utan bara ett inlägg lite sådär i allmänhet.

Det står ganska still i bloggosfären just nu. Som vanligt drar Crimp tyngsta lasset men en kul detalj är att climbingpics seglat upp till ett tempo som i princip innebär en dagens bild. Vad är det med Göteborgarna? Trodde de skulle vara ett lite halvflegmatiskt släkte men här öses det på med schyssta bilder dagligen och hur kommer det sig att det inte finns en dagens bildsida för östkusten?

Tim Kemple, min nya favorit, har gjort ett litet bildspel om sina senaste 100 dagar. Jag vet, bildspel suger, men det här funkar faktiskt och Kina ser fortfarande grymt ut.

Här hittar ni spelet.

100 dagar för ju givetvis tankarna till Napoleon, den gamle usurpatorn vars comeback varade i just 100 dagar. En comeback som började någonstans i sydfrankrike och i sydfrankrike utspelar sig ju F Scott Fitzgerlads ”Tender is the night”, sommarens lästips. Så till alla kids där ute, ha nu lika bra smak som Johan Kinde och läs något annat än Lapidus i sommar. Erkänn att du tänkt läsa Lapidus. Erkänn! Och nej, Lapidus skriver inte som Hemingway, så fick jag det sagt också.

Inget inlägg utan bild, eftersom för många ord är jobbigt. Det är Kina på bilden.

Foto: Tim Kemple

3 svar på ”Sommarassociationer”

 1. Det var en stilig övergång från bildspel till Tender is the night må jag säga. Nyhetsankare är kanske något som skulle passa?

  Lapidus bästa:

  På bordet framför Mrado. Ett anteckningsblock.

  /J (som firar midsommar på sjuksköterskeexpeditionen)

 2. Det roliga med göteborgsklättrarna är att de inte är göteborgare.

  Yangshou suger. Som kass fransk kalksten fast i thailänskt klimat.

  /F

Kommentarer är stängda.