X marks the spot

Storvreta igen, lite mer borstande och lite mer klättrande. Är man nyfiken på att klättra där hittar man dit via den här kartan:

Visa större karta

Parkerar gör man lämpligen vid fotbollsplanen, kör man förbi motorfordon förbjudna-skylten och parkerar vid den stora vändplatsen så har man säkert fått minus på sin karma eller nåt.

Vi har scannat av en del av området men det finns mycket ytor kvar att kolla. Generellt kan man säga att om man gillar tvåmetersblock med sittstart så finns det massor av problem att borsta upp. Större block är det tyvärr lite mer snålt med än så länge. Nästa plan på dagordningen är att kolla området mellan Franskblocket och Åkerblocken.
Det vi borstat hittar ni bilder och förklaringar till här.
Två små videoklipp blev det idag också, först en betaspoiler på Skyguide ss 6b+:
och sist men inte minst ett nytt måsteprojekt:

3 svar på ”X marks the spot”

 1. Ser verkligen inbjudande ut! Fast jag förstår inte, är det mycket kallare i Uppsala än i Stockholm? Jag kan knappt tänka mig att hålla i nåt annat än nåt riktigt kallt just nu, typ isglass..

  Hoppas på kylslaget nästa helg!

  /La môme Jenny

 2. Jo… en stor grop med block ungefär. Topparna på blocken är i markhöjd sen blir det som grottsystem neråt, för trångt för att hasa sig ner och klättra.

  Vi skall snoka lite mer i området, det känns som om det skall finnas mer. Sen har vi blivit lite nyfikna på Hjälmstugan också, det verkar vara väldigt mycket block kring den, sen är det ju frågan om storlek.

  Angående värmen så funkade det förvånansvärt bra, skugga överallt håller nere temperaturen lite och stenen är inte sån som blir fockstasmörig i värmen.

 3. Det verkar ju vara precis i närheten av Trollberget som jag tänkt kolla. Varit där och rekat antar jag?

Kommentarer är stängda.