7 svar på ”Freak Gasoline Accident 7c+, Brudberget”

 1. För mig och Jon känns det som att klättra 7c+! Andra, mindre lyckligt spannlottade, individer har kanske lite tuffare.

 2. Gladeligen åtgärdat eftersom 50% av Klätterbilder alltid är för nedgraderingar. Som den zeninspirerade människa jag är tycker jag allt skall graderas ner tills endast ett minimum av poäng erhålls per bestigning. När allt är 5a kollapsar scorecardet. Graderingens motsvarighet till 1984:s nyspråk.

 3. Men vafan jag hade ju sett fram emot att få gradera ner den när (om) jag lyckas komma upp. Nu har nån soffliggare till flygplansspanande bloggfjant redan gjort det utan att ens ha försööööökt på den (???).

  …så osportsligt.

  Iofs är min officiella hållning att Jon har fel och att den håller graden. Men det kan jag förstås inte uttala mig om. …va konstigt allt blev nu.

 4. Sydde, nu gör vi det här som vuxna människor. Jag redogör bara för min upplevda svårighet. Du får också göra det… när du gör problemet. Konstig regel egentligen. Vi slopar den och lägger till – eller jobbat på problemet avsevärd tid.

  Den ligger i gränslandet helt enkelt. Med ditt begränsade spann blir det lite svårare men om man får tro 8a.nu så är det ju en fördel….

 5. Sydde, nu gör vi det här som vuxna människor. Jag redogör bara för min upplevda svårighet. Du får också göra det… när du gör problemet. Konstig regel egentligen. Vi slopar den och lägger till – eller jobbat på problemet avsevärd tid.

  Den ligger i gränslandet helt enkelt. Med ditt begränsade spann blir det lite svårare men om man får tro 8a.nu så är det ju en fördel….

 6. Men, vad är det här: ”När du gör problemet” och ”…få gradera ner när (om) jag lyckas komma upp”

  Jag trodde inte ni var så dogmatiska… jag ser ju iofs en viss uppluckring av moral i Jons inlägg. Gradera ner görs helst från hemmets lugna vrå där man kan begrunda all den information som finns att tillgå på nätet.

  Njutningen maximeras genom nedgradering av problem man aldrig sett och som ligger minst 45 mil från folkbokföringsadress. Att gradera ner utländska, aldrig beskådade problem, gärna i annan stil/art än hemmaklipporna är nirvana.

 7. Ja men jag säger ju både att jag inte kan ha någon åsikt eftersom att jag inte har gjort den och att min åsikt är att den håller graden. Är därför det blir konstigt.

  Men om jag ska ha en åsikt så ser den ut såhär: Utan att ha gjort den så tror jag den håller graden. Samtidigt tror jag att den dag jag kommer upp så kommer jag att tycka att den är 7C+. Detta baseras på att den inte har några hårda flytt (och då menar jag 8A-hårda som på tex Code Red), men samtidigt är det jobbigt att få ihop skiten för att hälen måste sitta fast när man gör cruxet och är trött.

  Kan sammanfatta det med att jag tycker att andra som gör den klättrar en 8A – om jag gör den så klättrar jag en 7C+

  Klockren logik som alltid – en eloge till mig själv.

Kommentarer är stängda.