Pausbild

Man kan ju inte sitta och titta på klätterbilder hela dagarna. Idag bjuder vi på Stockholms finest: C20 aka Vagn 2000. Lite av höjdpunkten under en dag i huvudstaden är att få åka sträckan Odenplan-Skarpnäck i detta tekniska underverk. Med sin längd på 46,5 m och bredd på 2,9m kryssar denna best fram genom underjorden med en maxhastighet av 90 km/h. För den inte så frekvent besökande rekommenderas varmt alla linjer som passerar Gamla stan- Slussen, det är alltid precis lika kul när himlen plötsligt öppnar sig ovanför den glänsande blå ormen och vattnet breder ut sig runt omkring. Stockholm är bra vackert. Om man kisar. Textilen som ni pressat ner er av kebabsås kladdiga bak på är designad av stadens underbarn nummer ett: Lasse Åberg. Kul är det att försöka känna igen de stockholmska byggnaderna som tittar fram i pastellfärger genom hinnan av smuts,snus och tonårsfylla som täcker de icke avspolningsbara sätena. Mycket nöje och väl mött i Stan!

2 svar på ”Pausbild”

  1. Bussmicke? Är inte det han som var med i hundra höjdare? Gillar hans bildserier med T-banestationer. Det gäller att fokusera på det sevärda när man är i stan.

    Man kan säga att bilden får representera den akuta brist på bilder som råder i dagsläget. I helgen skall det klättras oavsett väder. Dessutom ledig fredag om du är kompsugen.

    /johan

Kommentarer är stängda.