Sommarstängt

Det finns tydliga tecken i tiden som övertygar mig om att sommaren är här. Elva grader och ösregn, en midsommmar som står inför dörren och som Hanna Fahl skulle säga: ”Embassy har släppt en singel”. Det gjorde de visserligen i maj men en svala gör ingen sommar och om jag inte missminner mig helt var det sol och värme i maj vilket inte direkt hör ihop med sommar. Lyssna nu på låten och kolla på fanvideon, låt sommarens bistra,deprimerande mistral smeka er kind och dröm om tiden när luftfuktigheten låg under 97%.

Säsongen vår -09 kan sammanfattas som röd t-shirt och väldigt mycket utomhusklättring. Jag kan lugna alla uppmärksamma bloggläsare med att jag tvättar t-shirten mellan de olika sessionerna. Helt plötsligt blev det uppenbart varför man inte skall köpa helårskort på KC även om de verkligen är väl värda pengarna. För egen del är det dessutom sista säsongen i Stockholm eftersom den ljuva södern ,även känd som Skåne, väntar till hösten. Jag kommer sakna känslan av att trycka upp en geggig,skogsdoftande padda i ansiktet på någon lattemamma som desperat försöker lugna sin sönderstressade bebis på 4:an mellan Fridhemsplan och Hornstull.
Redan förra sommaren tipsade jag om världens mest läsvärda bok: F Scott Fitzgeralds ”Natten är ljuv”, så det kan jag inte gärna göra igen. Andra bra, läsvärda böcker lämpade för sommaren skulle t ex vara Hemingways ”Och solen har sin gång” eller varför inte Marguerite Duras ”Halv elva en sommarkväll”
Marguerite Duras funderar på om hon skall skriva något bra, det skall hon!

Film måste alla se också, det är viktigt, så ett hett tips är Laurent Cantets ”Mellan väggarna”. Eller Philippe Claudels ”Jag har älskat dig så länge”.
Kristin Scott Thomas pratar franska, hela filmen.

Det var det, nu är det sommarstängt. Väl mött i höst!

5 svar på ”Sommarstängt”

  1. Bra förslag! Den står i bokhyllan och hånar mig för att jag aldrig orkat längre än de första 50… i sommar kanske…

Kommentarer är stängda.