Folkbildning

Klockan visar högsommarvärme och plötsligt inser jag att den för säsongen typiska kulturgärningen fortfarande inte utförts. Skammen sköljer kräftröd över bloggen likt en optimistisk men i efterhand uppenbart katastrofal solskyddsfaktor-5-bränna. Det enda botemedlet är givetvis en svalkande,fuktgivande dos litteratur med efterföljande musiktips.

Det är få förunnat att med så vacker, skir prosa förmedla den intensiva mängd smuts som slår över en i våg efter våg när man läser Sara Stridsbergs Darling River.

Snusk sa nazisterna och lyssnade på Wagners senaste en gång till. Snyggt med sjömansdräkt sa Stil i P1. Lite större än så säger jag.

När ni nu överdoserat på vuxenvärldens rovdrift på barnet och ligger utslagna i favoritångestposen på soffan stilla övervägande hur stor ansträngning det egentligen är att få antidepressiva utskrivna eller om man kan gå emo som trettioplus. Då precis då är det lagom att sätta på Maximilian Heckers senaste. Själsligt balsam och sakta klarnar det att man kanske helt enkelt skall gå ut och kasta frisbee och stryka den där Bokusbeställningen av Nabokovs klassiker.

De som gillar Fleet foxes kanske kan gilla Stornoways Beachcombers Windowsill också.