Uppdatering om bouldersvamparna i götet

Förra veckan snubblade jag över en bouldersvamp på Kanaltorget i götet. Jag frågade runt lite i klätterkretsarna men ingen viste nått. Jag mailade då Göteborgs stad och fick följande info från Oskar Hägg.

Är det nån som har några frågor är det bara att kolla med honom.

På Kanaltorget färdigställer vi i dagarna en klätterboulder (svamp) som är designad av Kelly Palmqvist och tillverkad av Entre-Prises. De första lederna/linjerna sätts upp av Kelly och vem som ska uppdatera/ändra dessa efter hand är ännu inte bestämt utan kommer tas ställning till efter sommaren. Bouldern ägs och förvaltas av park- och naturförvaltningen och är tänkt som en permanent installation, men inte på just Kanaltorget. Den kommer att stå där tills Västlänken börjar byggas varpå den flyttas till ett mer permanent läge, vilket läge är ännu inte helt bestämt.

Jag har bett vår infoavdelning att sätta ihop ett litet utskick till klätterklubbarna i Gbg, med allmän info och vi kommer även att gå ut med en pressrelease när vi öppnar ytorna. Projektet innefattar förutom bouldern även en beachvolleyplan, vattenlek och sandytor med parasoll och stolar. Vi siktar på att kunna öppna klätterdelen under nästa vecka, men kan inte garantera detta då det beror på hur fort de omkringliggande arbetena fortgår.

Oskar Hägg
Markingenjör Stadsutveckling
Park- och naturförvaltningen, Göteborgs Stad
Box 177, 401 22 Göteborg

Telefon: 031-365 57 77
Mobil: 0702-33 21 69
E-post: oskar.hagg(snabel-a)ponf.goteborg.se
www.goteborg.se/parkochnatur

Publicerat av Ola

WordPress, UX och e-handels frilans. Driver varumärket Sten. Jobbar som lärare inom webb, media och IT på NTI Gymnasiet.