Cuisinière – Årets favoritområde del 2

Härromdagen gick jag igenom favoriterna i Isatis. Nu kör vi grannområdet Cuisiniere. Dehär blir en långis så låt kaffehourran köra klart innan!

Tidigare hade Cuisiniere en egen parkering men den stängdes för att för många kampade där. Nu kommer man lättast till Cuisiniere om man parkerar på Isatis  parkering och går ca 10 min längst stigen in i skogen.

Cuisiniere  består egentligen av områdena; Cuisinière CarnageCuisinière Crête Sud och Franchard Cuisinière men jag vet inte riktigt var gränserna går. Man går runt och myser i en luftig och kullig tallskog. Problemen ligger nära varandra och man kan hitta både skugga och lä. Kvällssolen är fin för alla som gillar att ta kort på tallar i gult motljus.

Några minnesvärda problem. Vissa sändes av alla, några av inga och några fusk-sändes enligt betapolisen.

Fredrik på Excalibur - Svår som synden men fantastisk kvällsol! De va nog bara Fredrik som skicka den jädren?
Fredrik är den enda som klara Excalibur. Han kommer upp efter lite fight och konstaterar att slopern är mindre är förra året. Svår som synden men fin kvällsol!
Röd/svarta 6a nedanför xcalibur? - Gömd, lite lurig och hälkrokig. Tror inte den finns med i nån cirkel och kanske inte ens i böckerna? Väl värd när ni tröttnat på att inte komma upp för xcalibur!
Ungefär 50 m  nedanför Xcalibur ligger en fin och hälkrokig sitstart (ca 6a gissar vi) gömd. Tror inte den finns med i nån cirkel och kanske inte ens i böckerna? Nån som vet vilken det är eller vad den heter? Väl värd när ni tröttnat på att inte komma upp för Xcalibur!
a
Entorse – Lurig 7a-dyno som ingen klara.
Vita fulslabben som vi bråka med på kvälla - Fin kvällssol och betydligt lurigare än man kan tro.
Fin slabb som visa sig vara betydligt lurigare än man kan tro. Tyvärr har jag glömt bort namn och nummer. Men den va ca 6b.
Le Mouton - Fin form. Lättare än den ser ut.
Henrik kör Le Mouton – Vilken fin sten och dessutom lättare än den ser ut! Tyvärr finns det ett för fint grepp för högerhanden så man kan ”fuska sig upp” lite väl enkelt.
Tranche de Lard - Bråkig hal-arete som bara Fredrik kom upp för. Foto: Fredrik Seger
Tranche de Lard – Denna bråkiga hal-arete som jag vägrade komma upp för trots ihärdigt kämp! Foto: Fredrik Seger
Röd #24 i Cuisiniere
Här kör Mikaela röd #24. Fin och och lurig slabb precis ovanför Undertow. Bra landning och fin utsikt.
Vague à l'Âme - Längst bort i området ligger en gömd och lite oborstad slät slabb. Så fin att vi sparar den till nästa år :)
André kör på den gömda slabben, Vague à l’Âme, längst bort. Inte skogens mest besökta så ta med borste. Så fin att vi sparar den till nästa år 🙂
Undertow - Lägsta lågissen. Svår som synden!
Undertow är lägsta lågissen och svår som synden! Kul att se Fredrik ta i på riktigt. Tyvärr utan send dock.
de-fil-en-aiguille
De Fil en Aiguille – Mitt årets roligaste send! Fin sten, fin miljö och solen strilar ner mellan träden. Foto: Fredrik Seger
Mats kör La Superbe - Fint dyno. Dramatisk sten!
Mats dynar på fina La Superbe! Dramatisk sten! Förra året körde vi denna just när Mats och Henrik hade vilodag. Nu fick även dom ticka.
Le Mur Cordier - Fin sten men också tung. Kvar som projekt till nästa gång :)
Högre än såhär kom vi inte på rampen på Le Mur Cordier. Kändes fin och tung.

Sen gjorde jag nånslags lättare version av arêten Jo special. Om ni gör den så fly inte ut på högerkanten för snabbt. Ivartfall inte med betapoliser som skriker fusk! innan man ens fått tag på slutkanten. Oavsett om du flyr ut på höger eller fortsätter längst vänstersidan är den tung och kanske inte ens fin…

Om jag glömt något så skriv i kommentarerna!

Publicerat av Ola

WordPress, UX och e-handels frilans. Driver varumärket Sten. Jobbar som lärare inom webb, media och IT på NTI Gymnasiet.

4 svar på ”Cuisinière – Årets favoritområde del 2”

  1. Ser ett litet tema, Ola… Fetthaltiga problem ca 6b+. Beurre, marga, lard, .. 😉 Snyggt jobbat, hoppas/vet att ni hade det kul och fina bilder! 🙂

  2. Gjorde Fredrik Excalibur på riktigt? Utan greppen till höger om areten?

Kommentarer är stängda.