Rock Star och filmticks, en dag i kjugekull

I helgen besökte jag Kjugekull det var precis så fint som man kan hoppas på.

Besöket började dock med en, för min del, ganska jobbig lunchpaus. Detta var inte helt oväntat eftersom klättersuget var på topp och blocken inom räckhåll och då blir allt som inte är superviktigt, tex mat, mer av ett besvär.

Som tur var stillades mitt klättersug ganska kvickt efter att vi gett oss ut bland blocken. Redan vid Ahab hittade jag Jonas och två av hans vänner. Efter betatips och något uppvärmningspress gick Ahab ner, förvånansvärt lätt. Det var kul, inte minst för resten av sällskapet som nu kunde prata med mig igen. Ahab var en riktig höjdarlinje, både klättringen och blockets form påminner om Fontainebleau.

Vi promenerade vidare och klättrade fina lätta, tränade på fotplaceringar och åt chips.

Dagen avslutades vid Rock Star. Denna hade jag känt på tidigare och hade räknat med ett sänd. Jag gjorde omsorgsfulla filmticks enligt den nya standarden. Men fattade inte hur jag skulle undvika att dabba paddan när hälen släppte och fick därför lägga relativt många press innan jag fick ihop en bestigning utan dab. När det var klart åt vi falafel och diskuterade längder, en succé.

2014_09_29_01

 

Publicerat av Fredrik Seger

Entusiast som gillar att klättra. Uppskattar att leta efter sten lika mycket som klättringen i sig.