Hur gör man? Jag sliter och drar och drar och sliter men ändå kommer jag inte upp för den rackarns Norrlands Guld. Jag förstår inte alls hur man gör.

Jag ställer mig bra. Drar i sidogreppet med högerhanden och spänner upp mig. Tar slopern. Flyttar vidare. Och glider av. Utan att överdriva 35 gånger på en session. Och jag kommer varken närmre eller längre bort.

Så. Hur gör man? Och kanske ännu viktigare – Hur slipper man fastna så hårt? Jag är inte ens säker att jag verkligen försöker längre. Som att hjärnan har slutat tänka ut hur jag ska göra? Istället blir det bara upp, plaffs och ner varje gång.

Vet du får du mer än gärna dela med dig!

OBS! Tjejen på bilden har inget med mitt icke-sändande att göra. Tvärtom!

Publicerat av Ola

WordPress, UX och e-handels frilans. Driver varumärket Sten. Jobbar som lärare inom webb, media och IT på NTI Gymnasiet.

10 svar på ”Hjälp med Norrlands guld?”

 1. Jag vill minnas att jag kom på något bra sätt att ta högerhanden. För mig hängde det mest på den egentligen. Då behöver man få slopern så bra, bara som lite stöd.

 2. En alternativbeta värd att testa (som tog mig upp) är att gå med vänsterhanden också till slutgreppet. Låter konstigt och känns kanske lite konstigt, men funkar. Då är alltså högerhanden kvar i den där vertikalkrimpen som man håller i när man slappar sloopern.

 3. En tåkrok med vänster tå när man sträcker sig upp till sloopern gör att man kan ta denna statiskt högst upp utan att behöva mellanslappa, vilket underlättade ordentligt för mig. Ett ytterligare tips för sistamovet (om du nu vill gå med höger hand) är att släppa vänsterfoten och hänga ut den långt åt vänster för att få bättre balans när du sen flyttar handen.

  Lycka till!

 4. Jag gjorde den när det var -1 grad kallt ute, det underlättar nog. För övrigt var jag i samma sits som dig, varje försök kändes likadant och jag är ingen dynamisk kille. Då fick jag räddande tips från legenden att ta av mig kläderna. Gjorde ett press i långkalsonger samt klätterskor, då gick det. Så där har du två tips för att lyckas.

 5. Har för mig att min beta är såhär:
  Ta stort för vänster få bra höger sidepull, vänster fot på bra steg och höger lite press på bra steg höger.
  Slappa upp med vänster går att ta bra grepp på slopern direkt men annars mellan landa nere, ta lite som en pinch på groparna i slopern och rocka över på höger fot och ryck högerhand till topp greppet… Nu e det bara att avnjuta en seger och vara sig själv en stund 😉
  Hoppas att detta hjälper lite, annars hänger jag gärna på ut nån dag och pressar lite 🙂
  Mvh Ted

Kommentarer är stängda.