Ibland tänker jag att all sten i götet snart borde vara hittad. Pontus, Hasse, Anders och hela oldschoolgänget verkat ha varit runt en del, men så dyker det ändå upp titt som tätt. Långt ut vid Hisingskusten, strax förbi Tumlehed, ligger Gräddhyllan. För några år sedan kollade jag och Per på just detta områden på Google Maps. Vi kom inte iväg. Lyckligtvis hittade Klas samma område men tog även tag i att åka dit och kolla.

Gräddhyllan heter Sävvik på kartan och det är en 50 m långa vägg, mitt i en ko och häst-hage, med ca 15-20 problem i medelöverhäng på ok stenkvalitet. De flesta är mer än väl höga med halvbra landningar så ha ordentligt med paddor och gärna marginal på graderna. Många av problemen verkar ligga i ca 6a till 6c med några lite softare och några lite hårdare. Några av toppningarna känns riktigt läskiga så de står kvar till någon modigare.

Bra jobbat Klas! KUL! Och till alla er andra – det finns mer sten i området så ut och skicka! Sommarstick är bara hittepå som vi säär på skånska. TREVLIGT SÄNDANDE och ha en FIN SOMMAR!

 

Publicerat av Ola

WordPress, UX och e-handels frilans. Driver varumärket Sten. Jobbar som lärare inom webb, media och IT på NTI Gymnasiet.