Hur gör man Norrlands guld i Mellby? #2

Vissa boulders (och kanske framförallt denna) verkar jag fastna på. Rejält. Norrlands guld är den boulder jag försökt flest gånger på som ändå känns längst borta. Jag har försökt på den fler gånger än Vinterareten och oändligt många fler gånger än Traktor. Jag frågade redan i våras hur man gjorde den och fick svar att man skulle dra åt höger. Men hur då? Utan att högerhanden flyger av?

Så. Här är eländet. Någon som vet hur jag ska göra?

Publicerat av Ola

WordPress, UX och e-handels frilans. Driver varumärket Sten. Jobbar som lärare inom webb, media och IT på NTI Gymnasiet.

6 svar på ”Hur gör man Norrlands guld i Mellby? #2”

  1. Tåkrok har jag ju sagt!! Med vänster tåkrok runt den stora railen kan i vart fall jag smyga upp vänsterhanden lugnt och kontrollerat till det det bästa greppet högst upp på sloopern istället för att slappa desperat. Sista movet är fortfarande inte självklart, men betydligt lättare om man kunnat etablera vänsterhanden ordentligt innan det är dags. För mig känns problemet minst en grad lättare med tåkrok än utan.

  2. Det du verkar ha missat är att det alltså finns en liten dålig typ ”skålformation/slimper” högst upp på sloopern, i kristallbandet. Vi snackar typ voodoo-slooper-grepp men man kommer undan med kompression så det är bättre. Kötta (eller använd tåkrok!?) dit och ladda för gott grepp upp och lite åt höger. Du kan gå till det goa greppet med vänster eller höger, för mig känns olika rätt varje gång. Lycka till

  3. Hej Olof!
    Så himla fint och schyst! Tack!

    Jag jämför våra videos och ser att du kommer mycket högre upp med kroppen medans jag lutar åt vänster. Ska testa både ditt och Henriks tåkrokssätt!

    Återkommer 🙂

Kommentarer är stängda.