La fissure de tique eller Sandsjölith i folkmun

Äntligen fredag! Efter en hel sjukvecka hade jag overkligt tagg att komma ut. Vi hade bokat ett pass på Kokosnöten som after work men så fort jag vaknade insåg jag att jag inte alls var frisk nog för det. Jag textade Fredrik och frågade om vi kunde laga våfflor istället för att gnida kokosnötter. ”Ja det låter bra” svarade Fredrik. ”Tar du smet & grädde så tar jag järn och resten?

För några veckor sedan var jag runt på de mindre besökta delarna av Lillesjö. Uppe ovanför repklippan finns en sektor med finfin utsikt. Dit gick vi. Jag hade sett en snedlutande spricka som jag gärna ville att någon skulle köra. Själv hade jag inte ens skor med mig, men Fredrik lovade att klättra. Plötsligt dyker Martin och Sofia upp från ingenstans. De var på väg till vindskyddet. Vi berättade om våra picnicplaner:

  • 2 paket våfflor med sylt och grädde
  • 1 flaska glögg
  • vars 1 matlåda
  • 3 (alkoholfria) öl
  • 5 stora kanelbullar
  • 1 termos te

De stannade kvar.

Vi fikade och det blev mörkt. Vi skojade om ifall linjen var gjord eller inte. Vi bestämde oss för att bara skita i det och köra på som om den inte var gjord. Det funkade. Vi gick tom så långt att vi drog igång fredagstävlingen där våra vänner på Instagram skulle komma med bra förslag på vad den nya bouldern skulle heta. Vinsten var ett komplett besticksställskök med kastruller och allt. Vi fick bra respons, men detektiv Sändström dödade tävlingen med att hitta bouldern på GBO. Tävling eller ej. Bouldern har ett franskt namn, omöjligt att komma ihåg och bör klättras. Det finns även en rakt upp variant som också är bra.

Så. Vem vann tävlingen? Och priserna?

Martin Argus vinner förstapriset med alternativnamnet Sandsjölith. Detektiv Sändström vinner någon form av tröstpris i form av en finfin och mycket passande förlängningspinne inklusive rundformad borste signerad Klätterbilder. Grattis till er två! 

Till er andra! Bra jobbat och fina förslag! Särskilt Jacob ska ha extra pluspoäng för sitt fina förslag om att äta med fingrarna. Vi ber att få återkomma med bilder från priscermonier.

Publicerat av Ola

WordPress, UX och e-handels frilans. Driver varumärket Sten. Jobbar som lärare inom webb, media och IT på NTI Gymnasiet.