Häromsistens tramsade Ola och jag om att vi måste komma i form inför cykelsäsongen. Vi båda gillar att cykla ganska mycket. En av fördelarna med att cykla är möjligheterna att hitta nya block.

Ett av mina absolut bästa blockfynd är Ringlablocket. Långt ut i skogen (relativt) ligger blocket med en brant sida mot solen och bra landning. Den första linjen som klättrades på blocket var Singletrack. Startgreppet sitter högt, och når man inte det så blir linjen betydligt hårdare.

Foto: Olle Dahlberg
Foto: Olle Dahlberg

Den snyggaste linjen på blocket är Rock Shox. När jag först såg blocket trodde jag absolut inte att jag kunde klättra areten. Men en vårdag med magiskt stick var allt som behövdes för ett sänd.

Föstabestigningen av Rock Shox på Ringlablocket, Foto: Olle Dahlberg

Jag har varit vid Ringlablocket minst någon gång om året och klättrat efter fyndet. Senast var i september när Mathias, Johan och jag gick dit på vad som skulle visa sig bli en av årets sista sommardagar. Det var en kort tid på förmiddagen, efter att morgondaggen hade släppt,  innan stenen blivit för varm av solen, som vi hade goda förhållande.


Åk gärna till Ringla och klättra, det torkar fort, vilket kan vara anledning nog.

Publicerat av Fredrik Seger

Entusiast som gillar att klättra. Uppskattar att leta efter sten lika mycket som klättringen i sig.