Äntligen! Till sist kom jag upp för projektet i Bollebygd.

Segersprickan from Fredrik Seger on Vimeo.

När jag var där och putsade upp toppen i oktober var det utan ambitionen att själv klättra linjen. Den var för hög och såg för svår ut. En tid senare hade linjen satt sig i huvudet på mig, hur svår kunde den vara? Det fanns ju goda grepp i starten, kanske skulle jag åka dit och känna på startflytten?

Första sessionen var i början på december, jag kom förbi starten och var nöjd. Några veckor senare åkte jag tillbaka och kom ytterligare en bit uppåt, men stoppades av vad som senare visade sig vara kruxet. Efter det tillfället bestämde jag också att jag inte skulle fortsätta projekterandet själv. Det skulle bli för högt och man är ganska långt ut i skogen.

I Januari fick jag med ett helt gäng ut i skogen. Det var kul och jag fick verkligen toppvittring när jag löste kruxflyttet. Tack för superbra pepp alla inblandade! Inte så långt senare åkte jag och Ola tillbaka, plaskblött på stenen. Sen tog det ett bra tag innan det var en chans att blocket skulle vara torrt och när det väl var torrt var det ingen annan som kunde åka med.

Efter ganska mycket övervägande åkte jag dit själv. Taktiken var att ta med alla paddor, och bara gå mot toppen om det kändes helt kontrollerat, utan risk för svårt fall. Jag borstade upp toppen och noterade att jag inte skulle använda det stora flaket för att toppa ur eftersom det såg misstänkt löst ut. Första presset skulle bara vara för att känna på startflytten, men innan jag tänkt över hur långt jag skulle gå hängde jag i toppgreppen och hade bara den enkla urtoppningen kvar.

Det var minst sagt kul att komma upp.

 

Publicerat av Fredrik Seger

Entusiast som gillar att klättra. Uppskattar att leta efter sten lika mycket som klättringen i sig.