I tisdags frågade Mathias om jag och Fredrik va sugna på att åka till Tjörn, klättra, laga mat över eld och sova ute. Jag va på direkt. Lät hur bra som helst och både Fredrik och Mathias ville låna ut tält. Dealen blev att vi åker tidigt på lördagen och stannar om vädret håller.

Vi kom till Utsikten redan innan kl 9. Det småregnade och blåste kallt. Mathias pressade på Animal. Jag och Fredrik drack kaffe och värmde upp inför Fontainebleau med choklad-croissanter. Jag har aldrig sett nån vara så nära ett problem utan att sända. Men två gånger i rad fick Mathias tuppjuck på toppen och flög av. De va helt enkelt inte i lördags Animal skulle sändas (reds anm. han sände dock två dagar senare).

När Mathias hade flugit av färdigt från Animal bestämde vi att hitta lä. Vi åkte till Spökväggarna. Henrik va redan där och han va i högform och sände hejvilt. Han hade i princip rivit av hela översta väggen. Och det mesta på flash. Själv.

Jag hade bara varit på utsikten innan så det var kul att se nått annat. Spökväggarna kändes ovanligt mycket som inne för att vara Västkust. Lätt överhäng på lena grepp.

Jag kämpade med både GI Joe och Cobra Commander. GI Joe gick ner efter inte för många försök men Cobra Commander gick inte. Jag flög av. Fingrar och axlar blev tröttare och tröttare och tårna blev blå. Jag testa nått nytt. Jag tog paus. Satte mig och koka kaffe och värmde upp tårna. Alla hade börjat packa ihop men jag sa att jag ville göra ett försök till. På första försöket kom jag längre än jag gjort på hela eftermiddagen. Försöket efter satt den också. Det blev sådär trevlig stämning som det bara kan bli när alla har klarat sina boulders.

Foto: Fredrik Seger

Fredrik och Henrik åkte hem men jag och Mathias stannade. Det skulle ju bara regna 6 mm på morgonen. Nästan inget tänkte jag (övertaggad som vanligt). Vi fick igång elden efter lite tålamod med genomsur ved. Ungefär samtidigt som vi började laga mat började det regna. Det kändes sådär men vi va fortfarande taggade. Sen kom Pontus och Joakim förbi och tjöta lite och så va de dags att slå upp tältet. Jag frågade Mathias var mitt tält var. Han tittade på mig och svarade du skulle ju låna av Fredrik? Vi dubbelkollade all packning men inget tält såklart. Vi gick runt och letade ställen att sova under men allt var redan för blött. Vi diskuterade hur mycket vi skulle frysa av att sova ute. Jag med min sommarsäck. De gick helt enkelt inte. Vi va båda lite sura att missa äventyret men så fick de bli.

Vi körde hem och på morgonen var jag inte jätteledsen att jag vaknade inne. +2 och kräksnö i mängder hela söndagen. Att sova ute på Tjörn kan man ju göra nästa gång också.

Publicerat av Ola

WordPress, UX och e-handels frilans. Driver varumärket Sten. Jobbar som lärare inom webb, media och IT på NTI Gymnasiet.