Efter Skotofobi famlade vi vidare till Slugg (stora stenen just bortanför Skoto­fobi). Fredrik lovade på vägen ut att han nu var ”överhängs­­klättrare”. Väl på plats tog han tillbaka lite.

Jag har så himla blandade känslor inför mörkerklättringen. Det är spännande och äventyr men också ett jädra kånkande i mörkret på hala stenar. Av och på med grejer. Fram och tillbaka med lampor. Leta efter skorna… Samtidigt som LED-lamporna är himla bra och klättrandet i bäcksvart skog ger mig extra fokus – inget annat finns.

Jag passade på att prova min nya 10mm-glugg. Jag har saknat en vidvinkel sen jag fotade Padde för hundra år sedan. Ett problem jag har med mina klätterbilder är att de blir stelt, statiskt och lite trist. Jag vill fånga peppet, kraften och fokus. En idé är att gå nära med vidvinkel och att låta delar bli suddiga av farten och få mer kaos i bilderna. Otroligt svårta att hitta lagom dock… Jag kommer testa det under hösten så ser vi sen. Har ni idéer och förslag så berätta!

Publicerat av Ola

WordPress, UX och e-handels frilans. Driver varumärket Sten. Jobbar som lärare inom webb, media och IT på NTI Gymnasiet.