Mastiff, Kåhög

Dubbelarete med backlandning. Jävla häftig. Flyger en av stannar en nere vid ån 🙂 Synd jag inte kom upp. Det finns några till som ser bra ut där nere och någon till upp för backen.

Ligger tre meter till höger om problemet September men finns inte på GBO än. Skulle gissa att det är Henrik Sennelöv som är FA. Jag försökte lägga till GPS på GBO men kanske behövs lite tålamod att hitta ut ändå.

Väldigt mycket uppför i fin skog. Jag lagade omelett i solen istället. Som i Font fast i Kåhög och med betydligt mer luft mellan problemen.

Den ensamma mannen, Utby, FA

Det fanns en stuga i skogen de första åren jag var i Utby och enligt ryktet bodde en man där. Helt plötsligt kördes stugan, och gissningsvis mannen, ut med en traktor. Förutom traktorn vet jag inte vad som är sant men någons hem verkar där varit. Jag har inte velat klampa in så jag har hållit mig därifrån. Men i år har jag joggat mycket i skogen och närmat mig. Jag inbillar mig att det finns delar från ett helt liv liggande i skogen.

I fredags tog jag en tur ut och klättrade Den ensamma mannen.
En helt vanligt femma. Förutom platsen, som är både fin och lite läskig. Det finns plats för minst en högervariant och en sitstart. Båda ser svårare ut än denna.

Det är en fin plats så ta med kaffe. Va lite försiktig – jag hittade en del glas och annat inbäddat i mossan när jag trampade runt.

Trevlig sommar!

Tacos, tarp, hängmatta & grillade betor i Torsebro

Jag har aldrig i hela mitt liv sovit så bra som under tarp i hängmatta i Torsebro bokskogar. Fredrik lagade kanske världens bästa tacos, grillade sockerbeta. Sockerbetan smakade ungefär som rödbeta. Till frukost gröt med torkade äpple. Enda smolket i bägaren var väl att vi glömde köpa lokalproducerat vin och att Mathias skar sig rejält i handen. Också lite spännande att vi sov 40 meter ifrån vildsvinens matplats.

Jag insåg verkligen hur mycket jag saknat att hänga med er två! Snart igen!

Soluppgång på Helikoptern, Gärdsås

De har regnat. Och regnat. Och regnat länge nu. Men så fick jag, trots vabruari, till session i en soluppgång som torkade Helikoptern.

Jag och fredrik har pratat länge om att göra en boulderpod med inspiration från Naturmorgon. Så här ungefär? Jag tjuvstartade och testade lite på inlägget om Torsebro men har inte hört något. Ingen som tänkt på det? Ingen som läser? Ingen som gillar?

Helikoptern på GBO

My little yellow friend, Öckerö, 1999

För några år sedan stötte jag på Anders Alexandersson när jag var själv ute på Hönö. Han tog med mig runt på en cirkel. Om jag förstått rätt var han igång och bouldrade på Hönö först av alla? Han är dessutom sjukt trevlig!

Jag frågade såklart om han hade bilder från pionjärtiden. Han hittade lite. Anders och Ricardo Sanchez jobbar på My little yellow friend 1999 efter att Hasse Häggkvist gjort den 1997.

Han hittade dessutom en bestigning av MYLF, klättrad på julafton, filmad med mobil med begränsad filmtid. Det gällde därför att klättra snabbt och tajma in början och slutet 🙂 (därför är starten inte riktigt med).

My Little Yellow Friend hette TV-sporten som projektnamn.

Bonusbild, Anders på okänd boulder. Vem kan gissa vilken? I min bok ser det ut som något i närheten av Sjöbodarna på Hönö?

Mer info om My Little Yellow Friend finns på GBO.

Mathias på Jazzbyxa i Utby

Jazzbyxan alltså. Vilken kanonboulder. Lika svårt (eller som vissa säger, bara läskigt) om du är 5-6-7-klättrare. Lika svårt första som femtielfte gången.

Tror du mig inte så på med ljudet i videon.

Jag testade äntligen den första gången efter fotoperationen (för 7 månader sedan) och det gick inte. Än.

Utbycirkel! Äntligen!

Den 23 maj 2019 opererade jag foten. Idag bouldrade jag för första gången på riktigt igen. Vilken lycka! Jag körde ungefär min vanliga cirkel:

De tog ett litet tag men kroppen kom ihåg hur man gjorde efter några boulders. Och vilken bra träning lätt / mellanlätt cirkel är!

Isolering, Utby

Jag och M har kört några kvällar i Utby. Dvs jag har pekat och M har klättrat. Minst lika roligt som att klättra själv.

De har gått till ungefär så här.

Jag, visst finns det något till vänster om Kurvan?
M, ingen aning?
Jag, kör den direkt! M, är det denna? Jag, ingen aning

Nu vid datorn gissar jag att det var Isolering som klättrades.

Sommarkväll på Helikoptern, Utby

För några dagar sedan hade jag och Herman sommarkväll på Helikoptern. Lyxigt att bo så nära berget och så fin natur. Kul att jag är peppad att fota klättring än på flera år. Kanske har det något att göra med fjärrutlösaren på kameran? Så det går att fota från hängmattan.

Ett dygn i Torsebro

Jag kan fortfarande inte klättra efter fotoperationen men va ute för första gången nyligen. Jag hade pratat med Mathias om att cykelkampa men så blev jag caddy till Mathias i Torsebro istället.

Skönt att se den fina skånska bokskogen, laga mat, hänga med kompis och sova ute igen!

Mathias hade siktat in sig på att klättra bland annat Kräm och jag att hänga i hängmattan, fota och tälja.

Jag vet inte om En sko i skogen var på listan från början men vilket bamseblock! På tre försök var M förbi vad vi trodde va kruxet men där tog det stopp och 22 försök senare (alla oändligt nära) gick vi vidare.

Jag hade första parkett även på bouldern i snåriga skogen med det märkliga namnet Tung kulspruta 12.7mm.

Skogen är verkligen full av fint formade, lagom höga block med bra stenkvalitet och landningar men man undrar lite över namnet Sockerbiten? Den är ju inte ens fyrkantig? Sockerbetan vore bättre?

Jag lär ju åka tillbaka när jag kan klättra igen! För en vecka sen viste jag inte om suget skulle komma tillbaka. Nu vet jag 🙂

Big Kev, Vallhamra

Ola på Big Kev i Vallhamra

Jag provade Big Kev i Vallhamra nu ikväll. Riktigt mastigt block! Jag lyckades inte hålla ihop i slutet – så den är, som jag brukar säga, kvar att göra 🙂 Ut och kör!

Jag hade svårt att hitta men det är en fin skog att gå vilse i och nog en del fler boulders kvar att göra. Carl-Johan kom ut och hjälpte mig och jag la till koordinater på GBO.

Fin och mossig skog

Första Areten & Andra Areten, Häller

Ungefär fyra meter in i Häller-skogen ligger ett rätt snyggt block med två ”lättare” sexor – Första och Andra areten. Jag skulle säga att båda har stjärna. De slog mig verkligen hur mycket kanter / areter / rails det finns i Häller. Det är ivartfall för mig lite unikt med så mycket på så liten plats. Jag som dessutom gillar areter.

Björn på Första areten i Häller
Nils på Andra areten i häller

Alf, Häller

I helgen var jag med Per, Nils och Björn i Häller. På vägen upp i bilen letade jag upp att det var fyra år sedan jag var där sist. Då kämpade jag mig upp för Alf och vill minnas att det var en pärs. Särskilt slutet där jag toppade åt vänster av nån okänd anledning. Även om det inte var lika pärsigt denna gången var det ändå förvånande hur mycket jag fick kämpa för att komma upp! Synd på de vass-vassa greppen på slutet annars vore den trestjärning 🙂

Mathias på KO, Fjällbo, Utby

Jag och Mathias slet på KO i Fjällbo. Enligt rykten går den att köra statiskt. Hur då undrar vi?

Vi började med att de inte var värt att köra svingstarten men till slut stod vi där och hoppade från dubbelpadda. Även om jag var nära var det bara ett rejält hajbett i pekfingret från en ”perfekt list en bit upp” jag fick med hem.

Fortsätt läsa ”Mathias på KO, Fjällbo, Utby”

Projektareten vid Skotofobi?

Vems är projektet i ryggen på Skotofobi? Eller vem gör det? Enl. rykten har Tumle gjort någonslags högstart. Det ser häftigt ut och jag fotar gärna!

Bilden är från i början av oktober när jag, Fredrik och Mathias körde Fjällbo-runda en sensommarkväll. Kanske var det första riktiga lamp-sessionen (jag körde både Skotofobi & White russian). När mörkret fortfarande kändes mysigt. Nu är det bara en längtan till vår. Vår. Vår VÅR! Och snart är allt förlåtet igen 🙂

Voodoo med sving, Utby

Konstigt att en sloper först är så himla dålig och sen rätt som det är några år senare vara minst helt okej. När jag körde Voodoo för några år sedan var det nått som gnagde. Jag hade kört en långemannsvariant helt utan ”voodoo-slopern” och det kändes precis som den franska fontans-gubben sa – You can do it like that, but in your heart you will always know. Samtidigt hade jag ingen lust att stå och hoppa till ett grepp så jag lyckades släppa den helt. Men så en dag gjorde jag några försök och vips.

Videon är från i början på november och idag är det nyårsafton. Gott nytt år!