Golf?

Daniel & Fredrik på Vallda golfbana

Minns ni när man fortfarande va ute mer än inne? Det var ungefär så länge sedan att jag hunnit genom filmen i kameran och vi tog en tur till Golfväggen i Vallda. Det var alltså tio veckor sedan. Golfarna som gick förbi frågade om vi inte hade något bättre för oss än att klättra upp för en sten. Jag kontrade med att fråga om de inte hade något bättre för sig än att lägga en boll i ett hål och en gemensam förståelse för ordet fritid skapades.

Åker ni dit tycker jag ni ska klättra areten. Den bjöd upp till dans för alla. Mer än så kom inte jag upp för. Fin miljö med bra eftermiddagssol.

Roys arete, Kannebäck

I mitten av Juli var jag och Albin en boluderprommenad i Frölunda. Vi letade oss upp bland annat till toppen av kullen i Kannebäck. Albin smög upp. Jag fick nöja mig med skrapsår på magen. I lördags hade jag en kort revansch. Även denna gången med skrapsår på magen.

Ola på Roys arete i Kannebäck (självutlösare)

Det är en rund sloperarete, ca 2 m låg. Ypperlig för ensamklättraren som gärna sitter med kaffekoppen och funderar över radhusområden. Helt ok fin och kanske 6a svår. I området finns mer sten men kanske inga 3-stjärniga.

Eljest i Lexby

Det tisslas och tasslas om att det är torrt i Lexby. Vi åkte dit på ett lång-lunch-pass idag. Och ja det var torrt. Och varmt. Sommarslopers är det bästa?

Vi körde på Verschwende diene jugend och testade de andra där omkring. Allt var fint men hårt som stryk. Fredrik gjorde en mantlingsuppvisning och jag tappade peppet. Vi gick upp till Eljest, drack kaffe och gick och badade istället. Då stod termometern på 27.

Om nån undrar över allt har-snack på Insta idag är bakgrunden Henriks fantastiskt fina kommentar på GBO

Det här problemet är ta mig f-n aldrig torrt. Hararna dör av törst i sina hålor men här strilar det..

Under kaffet slog vi även upp ordet Eljest. Vet ni vad det betyder?