Photogenique på Hönö (i storm)

Jag och Daniel åkte ut till Hönö för några veckor sedan. Det blåste. Efter några tappra försök med avblåsningar på det mesta hamnade vi borta bakom Gamle och havet. I lä – ingen vind – en meter åt sidan – full storm.

Stormfototipset: Stativet gungade så mycket att filmen blev väldigt skakig men Premieres inbyggda anti-skak-verktyg lagade det oväntat enkelt. Klippet utan bildstabilisering. Är det nån som testat Youtubes inbyggda stabilisering?

Kaka, Askims övergårdsväg

Jag kunde inte riktigt släppa att jag inte kom upp för Kakan. Jag ville upp men de gick inte. Så var jag på väg ut till en kort kvällssession med Fredrik. Vi skulle klättra Estetica. Jag kom iväg precis i rusningstrafik och fastnade direkt på 158an. Jag svängde av i Hovås och tänkte jag värmer på Kaka 🙂 Jag kom dit, packa upp, satte upp kameran, satte mig ner. Gjorde ett försök och kom upp. Flyttade om kameran, gjorde ett till. Två skick för ett tick? Packa ihop och åkte vidare.

Estetica bet däremot ifrån rejält.

Småfåglar

Strax innan vi åkte till Frankrike, i slutet på mars, gick jag till Lackarebäck, själv, en torsdagkväll. Målet var lika mycket att känna av formen inför den stundande resan som att klättra Småfåglar. Efter en del slit kom jag upp för problemet, även om  det var nära att jag släppte från toppen när jag insåg att jag inte hade något ljus, alls, för att leta upp sprickorna ovan kanten.

På hemvägen kunde jag konstatera att formen verkade infinna sig, samtidigt oroade jag mig för att ha dragit isär min axel på det tunga och luriga toppflyttet.

Skräckblandad förtjusning.